logomettekst
pueterturnen

Laatste info ouder-peuter gym

Beste Ouders,Wat leuk dat jullie je hebben ingeschreven om deel te nemen aan het ouder-peutergym!

Hierbij wat informatie zodat je weet wat je kunt verwachten:
 • Helaas zullen we ook tijdens het sporten rekening moeten houden met corona-regels. Het ouder-peuterturnen vindt plaats in de polyvalente zaal van het Molenslop. Vanwege corona is er een looproute. Men komt binnen via de ingang vanaf het schoolplein van de school 'de Verrekijker'. Men vertrekt via de nooduitgang in de zaal

Bekijk HIER het speciale circulatie plan 't Molenslop

 • Wacht in de hal of buiten totdat de voorgaande les is afgelopen en de zaal leeg is voordat je de zaal betreedt.
 • Omkleden liefst al zoveel mogelijk thuis zodat er geen gebruik gemaakt hoeft te worden van de kleedkamers. In de zaal zelf zullen we een plekje voorzien voor waardevolle spullen zoals (auto)sleutels of horloges.
 • Breng voor de zekerheid een mondmasker mee (alleen voor de volwassene uiteraard), maar we zullen ernaar streven de 1,5 meter afstand zoveel mogelijk te waarborgen tijdens het sporten.
 • Als je zelf verhinderd bent, mag er gerust een keer een andere ouder / opa / oma / tante / oom meekomen. Echter het liefst zoveel mogelijk dezelfde ouder zodat het voor het kindje zo duidelijk mogelijk is.
 • Vanwege het grote animo zijn er nu elke zaterdag twee lessen ouder-peuterturnen. De eerste les is van 10.30 uur tot 11.15. De tweede les sluit daarop aan van 11.15 tot 12.00 uur. Kijk goed voor welke les je je hebt opgegeven en kom zaterdag 19 september op dit uur! Geef na de eerste (proef)les van zaterdag 19 september even bij de lesgeving aan welke groep jouw voorkeur heeft, bijvoorbeeld in combinatie met de tijd van het middagdutje. Dan kunnen we proberen te schuiven tussen de groepen om zoveel mogelijk rekening te houden met ieders voorkeuren.
 • Trek gemakkelijk zittende kleding aan bij het kindje maar ook zeker bij jezelf! Voeten mogen bloot of met gymschoentjes, geen sokken voor kans op uitglijden. Lange haren vast. Zodat kindjes de minste kans hebben om zich te bezeren.
 • Breng goede zin mee! šŸ™‚

Visie ouder-peuter gym bij Lenig & Gezwind Ravels:


 • Kinderen moeten in de eerste plaats plezier beleven zodat zij kunnen leren dat sporten leuk is. Dit legt een goede basis voor toekomstige (sport)activiteiten.
 • Ieder kind beweegt en ontwikkelt zich op zā€™n eigen manier en tempo. Hierin is geen goed of fout. Het ouder-peuterturnen is daarom dan ook veel meer procesgericht en niet resultaatgericht.
 • Door samen te sporten en exclusieve aandacht te hebben voor het kind, bevordert dit de ouder-kind relatie.
 • Naast motoriek worden ook sociale vaardigheden geoefend door samen te sporten met andere kinderen.
 • Het bevordert het zelfvertouwen van het kind doordat deze gestimuleerd wordt om te ontdekken en uitgedaagd wordt om zelf de regie te nemen en de ouder te laten volgen.

Mocht je naar aanleiding van de e-mail of naar aanleiding van de eerste (proef)les nog vragen hebben, spreek ons dan zeker aan na de les. We horen het graag. En we hebben er alvast heel veel zin in .


Dus tot zaterdag!

Met sportieve groetjes,

Bedankt voor het lezen.

Het L & G Ravels ouder-peuter gym Team
gremmen lenka
senne en nienke (2)
Gremmen Lenka
Klaver Nienke