Ons aanbod

Alle jongens en meisjes kunnen in onze kring terecht vanaf de 1e kleuterklas voor het basisturnen. Hier worden de basisbewegingen en technieken aangeleerd. Dit gebeurt op een speelse en recreatieve manier. Natuurlijk bieden wij ook meer gespecialiseerde vormen van de gymnastiek aan zoals acro en tumbling. Voor deze groepen dient men wel geselecteerd te worden. Er worden regelmatig selecties gehouden binnen onze basisgroepen om eventueel door te stoten naar deze groepen. Tevens zijn er verschillende dansgroepen actief. Deze dansgroepen zijn vrij toegankelijk. Voor volwassen hebben wij een conditie- & damesgroep waar U kan werken aan een betere conditie. Uiteraard worden alle groepen geleid door een goed opgeleid en gemotiveerde lesgeving. 

Klik op één van onderstaande groepen om meer te vernemen

Kleuterturnen

Kleuters hebben nood aan heel veel beweging, soms gewoon vanuit de behoefte om zich eens lekker te ontladen. 

Door een brede waaier aan bewegingsactiviteiten wordt bij L&G de basis gelegd voor later succes bij lichamelijke en muzikale opvoeding. Meer dan eens is aangetoond dat de globale schoolprestaties van het kind gunstig beïnvloed worden omdat het luistervermogen van de kleuter wordt verbeterd, het visueel waarnemen wordt verfijnd, een positief zelfbeeld en lichamelijk bewustzijn wordt ontwikkeld : kortom een gezonde geest in een gezond lichaam.

Dus redenen genoeg om uw kleuter de kans te geven deze sleutelervaringen te laten opdoen bij Lenig & Gezwind. 


basisgroepen

In de basisgroepen maken de gymnasten kennis met de basis (oefeningen) van het turnen. Alle turntoestellen komen aan bod: balk, lange mat, mini – trampoline, dubbele mini – trampoline, de balk, trapezen, damesbrug, herenbrug, bok, plint, … Het is een leerrijke en aangename manier om uw kind te laten bewegen en samen te lerenwerken en sporten in groep.
Bij het recreatieve turnen ligt de nadruk eerder op 'het leuk en actief bezig zijn' eerder dan op het 'kunnen'.

dames & conditietraining

Het is geen geheim dat bewegen belangrijk is, zowel voor jongeren als voor ouderen. Krijg je bij het ouder worden last van je spieren en gewrichten? Dan is gymnastiek de ideale oplossing, want door te bewegen worden de spieren en gewrichten soepeler. Daarnaast heeft gymnastiek ook een positieve invloed op de bloeddoorstroming en de lenigheid.

Met stap- en spierverstevigende oefeningen blijf je in conditie. Alle lessen worden door de trainer aangepast aan het niveau van de groep. De lessen worden meestal in groep gegeven doordat het motiverend werkt en ook het sociale aspect speelt hier een rol.

acro gym

Acrobatische Gymnastiek is een mooie, dynamische spectaculaire sport voor jongens en meisjes. In deze gymnastiekdiscipline worden indrukwekkende piramides afgewisseld met dans en grondoefeningen. Aangezien er niet individueel gewerkt wordt, speelt wederzijds vertrouwen en een goede samenwerking tussen de partners een belangrijke rol. Er kan in verschillende formaties geturnd worden: meisjespaar (duo), jongenspaar (duo), gemengd paar (duo), meisjes drie (trio), heren vier (kwartet).
 
Er zijn twee verschillende soorten oefeningen: balans en tempo.

Bij balansoefeningen voeren de gymnasten evenwichtselementen uit, ze bouwen ‘torens’. Tijdens deze oefeningen zijn ze de hele tijd in contact met elkaar. Naast evenwicht moeten de gymnasten ook beschikken over voldoende kracht en lenigheid.


 Bij tempo-oefeningen worden de bovenpartners (kleinsten) in de lucht gegooid en voeren salto’s en schroeven uit. 

In onze club wordt er acrogym beoefend op recreatief niveau, wij nemen niet deel aan wedstrijden.

De acro gym groepen zijn selectiegroepen. Men dient gesecteerd te zijn om deel te nemen aan deze groepen. Er worden regelmatig selectie gehouden om nieuwe groepsleden te recruteren

dans

Er is een ruime keuze aan dansgroepen binnen Lenig & Gezwind Ravels zoals Dansspetters, Dance, Shake, Motion, Move en Dream . Bij dans kan iedereen van alle leeftijden een soort dans vinden die hij of zij graag doet. Bekijk maar even onze programmatie en je vindt zeker een groep om je danspassie waar te maken.

tumbling

De discipline tumbling karakteriseert zich door opeenvolgende snelle, ritmische, roterende sprongbewegingen, uitgevoerd zonder aarzeling of tussenstappen. Zowel van handen op voeten als van voeten op handen. Deze discipline wordt zowel door meisjes als door jongens beoefend, maar bij ons in de groep momenteel enkel door meisjes.
Het is een turndiscipline waarbij de gymnasten turnen op een verende baan van 25 meter. De tumblers krijgen bovendien nog een niet-verend aanloopstuk van minimum 10 meter dat nog voor de springbaan ligt en een gestreepte landingszone van 6 meter achter de baan.
Snelheid, vormspanning, techniek en souplesse zijn noodzakelijk waarvoor je als gymnast veel moed en durf nodig hebt. Eens je vertrokken bent, is het immers moeilijk om plots te stoppen.
Een tumblingreeks is een verbinding van meerdere voorwaartse, rugwaartse en zijwaartse sprongelementen. De geturnde reeks moet een goede beheersing, vormspanning, uitvoering en handhaving van tempo laten zien.
In het B-niveau moet men 3 reeksen springen. De keuze is vrij, maar het moeten wel reeksen van 7 delen

 

G-Move

G-Move staat voor gymnastiek voor personen met een beperking. Personen met een motorische, verstandelijke of psychische beperking die graag willen turnen kunnen terecht bij verschillende Lenig & Gezwind Ravels.
Onder begeleiding van gediplomeerde lesgevers kunnen ze bewegen in een veilige en aantrekkelijke gymzaal in Weelde

Ouder - peuter gym

Bij Lenig & Gezwind Ravels vzw kunnen peuters vanaf 1 jaar al een eerste keer kennismaken met onze turnsport. Samen met ouders of grootouders kunnen zij reeds komen turnen , klimmen en klauteren om hun motorische ontwikkeling verder te ontwikkelen. Wij voorzien een lessenreeks van 10 lessen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info

X